Stichting Groen Weert is een club vrijwilligers die zich inspant voor behoud en waar mogelijk uitbreiding van het bomenbestand en ander groen in de gemeente Weert en omstreken.
Groen, en met name bomen, heeft een positief effect op het welzijn en welbehagen van mensen.
naar boven
Groen Weert logo editor
Is een bio-divers bos beter in de strijd tegen klimaatverandering?
geplaatst 2-12-2023
winter_WeerterbosWie door Midden-Europa reist zal de vele vierkante kilometers aan sparrenbossen niet ontgaan. Je kunt je dan meteen de vraag stellen 'wat het probleem met klimaatverandering' is bij zoveel bomen. Maar die eentonige plantages hebben wel degelijk een nadeel. Ze zijn bijvoorbeeld gevoelig voor plagen, zoals de letterzetter ons de laatste jaren heeft gedemonstreerd. Maar die monoculturen hebben nog meer nadelen.


Lees hier het nieuwste blog van Wim Vlekken

Kap beuken Hendrikkehofstraat
geplaatst 25-11-2023
Hendrikkehofstraat_2016-2021Op 22-11-2023 zijn de beuken aan het Hendrikkehofstraat op Boshoven gekapt. Het plantjaar van de beuken is volgens de gemeente 1930. Het lijken twee beuken maar elke boom is weer samengesteld uit 5 bomen. In 2016 is hier de boerderij afgebroken en daarna zijn er 17 patiowoningen rond de beuken gebouwd. De laatste jaren ging de vitaliteit van de boom sterk achteruit. Dit is waarschijnlijk het gevolg van droogte van de laatste jaren en de veranderende omgevingsfactoren van de woningbouw. In 2023 werd aan de voet/wortels van de bomen de reuzenzwam waargenomen. In relatief korte tijd kunnen grote delen van het wortelgestel wegrotten. Er bestaat dan gevaar op windworp.

 X 
Donateur worden.
Help ons Weert en omgeving groen te houden.
Stichting Groen Weert ziet toe op een schoon milieu en duurzaam groen beheer in de gemeenten Weert, Cranendonck, Nederweert en Leudal. Onze vrijwilligers adviseren en assisteren zowel de lokale overheid als particulieren bij het duurzaam behoud en bevorderen van groenvoorzieningen.

Want iedereen heeft recht op schone lucht.


Onze stichting kent geen structurele geldelijke ondersteuningen van derden, maar is afhankelijk van giften en soms kleine onkostenvergoedingen. Staat u sympathiek tegen over het doel van de stichting?
Vul het formulier in en word donateur.
groenboekje_WVU ontvangt dan gratis het boekje 'Duurzaam Groen' van Wim Vlekken.(winkelwaarde € 8,95)
Een schenking aan een goed doel is aftrekbaar bij de Belastingdienst als deze voldoet aan een ANBI. Stichting Groen Weert bezit de ANBI status

 
WEERT WEER

SGW stichting groen weert
Stichting Groen Weert is een club vrijwilligers die zich inspant voor behoud en uitbreiding van groen in de gemeente Weert en omstreken.
Groen, en met name bomen, heeft een positief effect op het welzijn en welbehagen van mensen.


SGW stichting groen weert
Foto achtergrond: 24 november 2023 gekapte beuken op de Hendrikkehofstraat.
Anbi informatie
Archief
Besloten deel
Bomenkaart Leudal
Bomenkaart Nederweert
Bomenkaart Weert
Contactformulier
Contactgegevens
Cookiebeleid
Copyright © 2016 Stichting Groen Weert
Disclaimer
Donateur worden
Facebook
Foto's
HD foto's
Home
Instagram
Interessante sites
Meldpunt
Over ons
Privacyverklaring
Publicaties vergunningaanvraag
Rondkijk foto's
Sitemap
Twitter
Vacatures
Website vormgeving