Groen Weert logo editor
 X 
Boomfeestdag 2016
geplaatst 15-3-2016
Woensdag 16 maart is het zover. In heel Nederland wordt de Boomfeestdag gevierd. In 75% van de gemeenten worden er door kinderen bomen geplant als onderdeel van dit Feest van de Natuur.

400 bomen worden op Boomfeestdag, woensdag 16 maart, geplant aan de Neelenweg op Laar.
|
Op deze locatie wordt een bos van berken aangeplant. Dit bos is een onderdeel van de groeninrichting van Kampershoek 2.0 en wordt ruim een hectare groot. In de toekomst worden nog meer bomen en heesters geplant om het bedrijventerrein een groene uitstraling te geven.

De bomen worden aangeplant op de Nationale boomfeestdag, met dit jaar het thema “Bomen en bossen”. Groep 7 van Basisschool Het Dal plant de bomen in samenwerking met de gemeente Weert.

Programma
Iedereen is welkom om samen de boomfeestdag te vieren. Om 9.00 uur vindt de officiële opening plaats door wethouder Harrie Litjens en vanaf 9.15 uur starten de activiteiten. Die worden aangeboden door het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en iedereen kan deze actief meebeleven. De activiteiten bestaan uit het planten van bomen, elfjes schrijven en tak herkenning. De activiteiten eindigen rond 11.45 uur.

Iedereen kan de boomfeestdag mee komen vieren! Aanmelden is niet nodig.