Groen Weert logo editor
 X 
Meer groen op straat; doe een voorstel!
geplaatst 17-6-2013
Oproep aan inwoners: gratis een boom in uw omgeving

Stichting Groen Weert vraagt samen met de gemeente Weert hulp aan burgers en bedrijven om de woon- en werkomgeving te vergroenen. Hiervoor is het project ‘Een Groener en Gezonder Weert’ gestart.

Weert is de ‘Groenste Stad van Nederland 2012’ en dat wil de gemeente ambitieus uitdragen. Zowel de gemeente als de Stichting Groen Weert wil inwoners daar ook actief bij betrekken.

Wat houdt het project in?

U als inwoner van Weert kunt aangeven wáár u meer groen wilt in uw straat of uw omgeving. De plaats en de gewenste boom geeft u door aan de Stichting Groen Weert. Wij laten uw voorstel vervolgens onderzoeken. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld ondergrondse leidingen en de eigendomssituatie.
Aan bedrijven en instellingen wordt gevraagd om bomen te schenken. Immers zij hebben ook belang bij meer groen in hun omgeving. De gemeente zorgt uiteindelijk voor het planten van de bomen.

Waarom meer groen opstraat?

  • Een groene uitstraling geeft een mooi en plezierig aanzicht in de straat. Uw woning kan hierdoor in waarde stijgen.
  • Meer groen in de straat geeft schaduw en verkoeling tijdens hete zomerdagen. En u helpt vogels aan een verblijfplaats.
  • Bomen absorberen koolstofdioxide en fijn stof en produceren zuurstof. Daarmee dragen zij bij aan verbetering van uw gezondheid én van het milieu.

U kunt aangeven wáár u een boom wilt laten planten op het formulier van de Stichting Groen Weert, dat u kunt printen of af kunt halen (en weer inleveren) bij de balie Ruimtelijke Zaken bij de gemeente Weert. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen.