Groen Weert logo editor
 X 
Open Dag Klimaattuin NMC
geplaatst 11-7-2021
2021_Waterspeel_NMCOp zondagmiddag 18 juli a.s. van 13.00 tot 17.O0 uur organiseert het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man de Open Dag Klimaattuin.
De Klimaattuin bestaat uit een speel-leergedeelte en plas-drasvijver. Het is gerealiseerd dankzij  bijdrages van de gemeente Weert, gemeente Nederweert, Grenspark-Kempen-Broek, Waterklaar, Centrale Zandwinning en Samenwerkingsfonds 0495 en dankzij de grote inzet van veel vrijwilligers.
Het doel van deze Klimaattuin is om te ervaren welke gevolgen de klimaatverandering heeft en wat jezelf kunt doen om de negatieve gevolgen hiervan zoveel mogelijk te beperken.|
In de tuin van het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man zijn allerlei klimaatproefjes voor volwassenen en kinderen. Daarnaast zijn in het IJzeren Man gebied wandelingen die worden begeleid
door Watergidsen. Tijdens de wandeling zie je hoe een waterhuishouding er uit kan zien.
In de Klimaattuin kun je zelf water pompen. Dit water stuur je naar een waterstroombak met eendjes of naar een sluizensysteem met bootjes. Je bepaalt zelf de snelheid.
Ook kun je testen hoe snel het water door verschillende zandsoorten stroomt. Verder ontdek je met een waterrad, een waterlift en de octopus dat water een duurzame en krachtige energiebron is.
Met waterdiertjes scheppen kun je ontdekken of het water in de vijver en ringsloot schoon is. Verder zijn er allerlei proefjes met weerinstrumenten en onderzoek je de invloed van het klimaat op de
bomen en de bodem. Ook kun je zelf de hoogte van het water in de grond meten en idee├źn opdoen om het regenwater zoveel mogelijk op te vangen in je eigen tuin.
Kortom een veelheid aan leuke en leerzame activiteiten.
Alle activiteiten zijn gratis. Graag van tevoren via de website www.nmcweert.nl aanmelden.
In verband met corona werken we met tijdblokken.