Groen Weert logo editor
 X 
Weerterlandhout op Eynderhoof en Adriaens molenbouw
geplaatst 15-9-2018
houtkapOndanks alle goede zorgen zullen er altijd bomen uitvallen, door ziekte of ernstige overlast. Als bomen gekapt worden komt hun hout beschikbaar en we willen voorkomen dat zo'n stam binnen enkele minuten als biobrandstof in een verbrandingsoven verstookt wordt. Dit is beslist geen duurzame toepassing van hout, in tegendeel.
Weerterlandhout wil het hout van deze bomen gebruiken voor nuttige gebruiks-voorwerpen of kunstvoorwerpen. Zo blijft het CO2 in het hout nog vele decennia gevangen.
Op 30 september 2018 zullen we vanaf 13:00 uur aan het publiek laten zien hoe het zagen in zijn werk gaat. Samen met de zaagploeg van het openluchtmuseum zullen we dan enkele stammen tot planken zagen, die daarna nog een jaartje te drogen worden gelegd. Wil je dat zien? Wil je meer informatie over WEERTERLANDHOUT? Kom dan zondag 30 september naar Eynderhoof.

Zaterdag 6 oktober 2018 is er een open dag bij Adriaens Molenbouw tussen 10:00 en 15:00 uur. Ook hier zullen we als Weerterlandhout het hout te promoten.