Groen Weert logo editor
 X 
Windstoten vellen monumentale bomen.
geplaatst 21-1-2018
Het is uitzonderlijk dat er in de omgeving van Weert een windkracht van 8 Beaufort (62-74 km/uur) en windstoten van 117 km per uur voor komen. Toch was dit donderdag 18 januari 2018 het geval.
Buiten bomen in de bossen zijn veel straat- en parkbomen bomen omgewaaid. Daaronder diverse monumentale bomen, zoals de Scharlaken eik in de Recollectenstraat.180119_Scharlaken_eik_Recollectenstraat Het vorig jaar was hier reeds een zware tak uitgevallen. Nu werd de boom ontdaan van bijna alle takken.
Een troosteloze aanblik. Ook in de Minderbroederslaan ofwel het verliefdenlaantje waar zowel linden als paardenkastanjes staan, zijn 2 bomen omgewaaid.180119_Paardenkastanje_Minderbroederslaan Een paardenkastanje was geheel hol en zat vol met oude nesten. Mogelijk hebben hierin ook vleermuizen gehuisd.
Buiten de oorzaak van de zware windstoten is het van belang om te weten waarom bepaalde bomen zijn omgewaaid om hieruit lering te trekken en ernstige schade in de toekomst te voorkomen. We zullen hierover met de gemeente in gesprek gaan.