Groen Weert logo editor
 X 
Gemeente Weert kiest voor behoud van het groen!
geplaatst 3-11-2016
weert_hartje_hegGoed nieuws: verreweg de meeste heggen en heesters blijven staan en worden dus niet wegbezuinigd. Dat werd op 2 november duidelijk tijdens de behandeling van de begroting 2017.
Stichting Groen Weert is erg blij met dit besluit! Heel veel inwoners zijn opgekomen voor het groen in hun wijk. Zo zijn er handtekeningenacties opgezet door wijkbewoners. De petitie op de website van Stichting Groen Weert is door ruim 800 mensen ondertekend. De politiek heeft alle signalen opgepakt en is ermee aan de slag gegaan. Dat geeft de burger moed.
De gemeente heeft dit jaar al veel geld weten te besparen op onderhoud. Daarmee was al een deel van de bezuiniging gerealiseerd. Door die bezuiniging ook nog met een ton terug te draaien, zijn in 2017 nog maar relatief kleine aanpassingen nodig. Misschien kan Weert door burgerparticipatie nog een bedrag aan groenonderhoud uitsparen. Stichting Groen Weert wil de gemeente ondersteunen bij het zoeken naar die mogelijkheden.

Ook dagblad 'De Limburger' besteedde donderdag 3 november aandacht en kopte 'Weert laat de teugels vieren'. Op de site van de gemeente vind u het volgende artikel.