Groen Weert logo editor
 X 
Bomenkap Altweerterkapelstraat
geplaatst 17-3-2016
Gekapt_Bosje_AltweerterkapelstraatVorige week is aan de Altweerterkapelstraat een grote boom gekapt inclusief een aangrenzend stukje groen met nog meer bomen.
De sporen van de kap waren razendsnel verdwenen. Een omgevingsvergunning m.b.t. deze locatie is niet te vinden. We vroegen de gemeente om opheldering.
Jarenlang was men ervan uitgegaan dat de boom op gemeentegrond stond. Tot de bewoner een kapaanvraag deed. De boom bleek niet opgenomen in het gemeentelijke bomenregister en was dus niet beschermd. Kappen mag dan zonder vergunning. Niemand is dan geïnformeerd en bezwaar maken is sowieso niet aan de orde.
|
Het bomenregister is nog nooit bijgewerkt, ondanks ons aandringen en onze aangeboden hulp daarbij. Wel is het de bedoeling dat ook van bomen die erin hóren te staan, de status wordt erkend. Voor deze boom gold dat overduidelijk. De rechter bepaalde dit al jaren geleden in een zaak waarbij bedreigde monumentale Weerter bomen evenmin geregistreerd bleken.

De gemeente liet ons weten dat de kap van de boom keurig gemeld was en heeft geen enkele moeite gedaan om de boom te behouden. Een schokkend gebrek aan betrokkenheid.
Gekapte_Boom_nr2_Altweerterkapelstraat
Inmiddels is een tweede grote boom gekapt op deze locatie. SGW zal opnieuw de gemeente om opheldering vragen.