Groen Weert logo editor
 X 
Fanmail voor SGW
geplaatst 21-1-2014
Nieuwjaarswensen

De ogen van een mens die naar de wereld kijken, zien die wereld op een unieke manier. Hieronder een deel van een brief van iemand die haar groene nieuwjaarswensen richt aan een bestuurslid van SGW.

Beste Jos,

Ik weet niet precies hoe jullie club heet, maar wel dat jullie voor Weert belangrijk werk doen op groen niveau. Ik draag mijn steentje bij door enkele tips te geven en hoop dat jullie er iets mee kunnen.

Er is wel eens gesproken over Ververshof uitbreiding. Tussen Tiendschuur en Ververshof staan enkele mooie Valse Christusdoornbomen. Sparen/ bewaren/ laten staan!

In de Louis Regoutstraat staan 1 of 2 Moseiken. Ik kwam er altijd langs op weg naar school. Ze staan bij de beek aan de spoorzijde. In het toekomstige spoorpark graag staan laten.

In de tuin van het "Van Berloheem" staat bij de torenflat een mooie grote tulpenboom (geen Magnolia). Hij bloeit prachtig met grote bloemen. En heeft later vruchten. Veel bejaarden wilden de boom jaren geleden al om hebben. Doodzonde! Probeer de boom te behouden als het gebouw afgebroken wordt. Ik weet er verder nergens een te staan. Een heel aparte boom.

In Roermond stonden op het Kloosterwandplein enkele vleugelnoot bomen. Heel mooi. Met groene hangende tros bloeiwijze, die later bij vruchtvorming mooi lichtgroen verkleuren en daarna tot houtig beige kleuren. Ze staan er niet meer. Ik las ergens dat ze weinig voorkomen en dat dat jammer was. Het is van voor- tot en met najaar "ein pracht in pruusisch". Iets om bij nieuwe aanplant aan te denken.

Waar staat ergens een Sequoia? (schrijf je dat zo?) Vroeger stond er een bij het Sint Jansgasthuis. Vond hem altijd bijzonder.

Ik heb nog meer bomen op mijn lijstje. Maar hopelijk kun je hier als iets mee doen.

Groeten,

Maria